PSnews

Ultima Oră

Hassan Rouhani reales preşedintele Iranului

Televiziunea iraniană de stat a anunțat astăzi realegere preşedintelui Hassan Rohani, care l-a învins pe contracandidatul său şi protejat al ayatollahului Ali Khamenei, Ebrahim Raisi, transmite Reuters.

Rohani a obţinut 22,8 milioane de voturi în alegerile prezidenţiale de vineri, în vreme ce Ebrahim Raisi, a strâns doar 15,5 milioane. Aceste alegeri prezidenţiale vin după o campanie extrem de tensionată, în care Rohani şi-a atacat principalul rival că utilizează religia pentru a înscrie puncte politice în Iran. Hassan Rohani le-a spus alegătorilor că au de ales între libertate şi ”ziduri care despart bărbaţii de femei”. Clericul conservator l-a acuzat de propagarea unor minciuni şi de incompetenţă pe Rohani, învinuindu-l pentru şomajul ridicat din Iran- menționează news.ro.

În ciuda rezultatelor alegerilor, clericii conservatori rămân influenți în Republica Islamică, ceea ce îî face pe analiștii politici prudenţi cu privire la reformele pe care le-ar putea aduce Rohani în acest mandate.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi