Hava: Fermierilor români le trebuie susținerea statului, dar și accesul garantat la fonduri europene

Tractor
Sursa foto: pixabay

Europarlamentarul PNL Mircea Hava a declarat că e nevoie care agricultorii și fermierii români să primească mai multă susținere din partea statului, iar Guvernul să le asigure accesul garantat la fondurile europene.

 

„Dincolo de mândria de a aparține unei țări în care peste două treimi din suprafață o reprezintă terenuri agricole, avem parte de mai multe lamentări decât de capacitatea de a ne hrăni singuri. Peste toate, ne trezim cu supraproducția Ucrainei, ca bonus. Iar cei care abordează subiectul agriculturii leagă problemele exclusiv de populismul „marelui exploatator sau vânzător de neam”.

 

Hava: „Fermierilor români le trebuie susținerea statului, dar și accesul garantat la fonduri europene
Că e mai simpatică și de televizor povestea cu lanțul scurt, produse doar de la producători locali etc. Și patos, pe ecran, cu „plafonarea” care se-ntoarce, prin neaplicare, împotriva românului”.

 

Din pur orgoliu față de ce-am fost cândva, grânarul Europei, și cu un ochi către vecinii mai firavi în terenuri dar mai cu spor în exploatare, rețeta pare simplă: să dăm peste graniță mai mult și să aducem în țară cât mai puțin.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: