Skip to content
Politică

Hayssam contestă decizia CA Ploieşti de contopire a pedepselor

Omar Hayssam, condamnat definitiv în trei dosare pentru terorism, înşelăciune şi fraude, a contestat decizia Curţii de Apel Ploieşti de contopire a pedepselor şi de stabilire a pedepsei de 23 de ani şi patru luni de închisoare în baza noilor prevederi penale, contestaţia urmând a fi judecată la ICCJ, prezintă mediafax.ro.

Sirianul Omar Hayssam, condamnat definitiv pentru terorism în dosarul răpirii celor trei jurnalişti, pentru înşelăciune în cazul „Volvo” şi fraude în cauza „Foresta Nehoiu” a contestat sentinţa dată în 30 octombrie de Curtea de Apel Ploieşti care a contopit pedepsele din cele trei dosare şi a stabilit o pedeapsă finală de 23 de ani şi patru luni de detenţie.

Decizia magistraţilor de la CA Ploieşti a fost luată în baza noilor prevederi penale şi în urma sesizării primite de la Comisia de evaluare a incidenţei aplicării legii penale mai favorabile din penitenciarul Mărgineni, unde Omar este încarcerat.

Sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti la sfârşitul lunii trecute a fost contestată şi de procurorii de la structura centrală a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Contestaţia va fi judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *