Skip to content
Politică

Hayssam contestă decizia CA Ploieşti de contopire a pedepselor

Omar Hayssam, condamnat definitiv în trei dosare pentru terorism, înşelăciune şi fraude, a contestat decizia Curţii de Apel Ploieşti de contopire a pedepselor şi de stabilire a pedepsei de 23 de ani şi patru luni de închisoare în baza noilor prevederi penale, contestaţia urmând a fi judecată la ICCJ, prezintă mediafax.ro.

Sirianul Omar Hayssam, condamnat definitiv pentru terorism în dosarul răpirii celor trei jurnalişti, pentru înşelăciune în cazul „Volvo” şi fraude în cauza „Foresta Nehoiu” a contestat sentinţa dată în 30 octombrie de Curtea de Apel Ploieşti care a contopit pedepsele din cele trei dosare şi a stabilit o pedeapsă finală de 23 de ani şi patru luni de detenţie.

Decizia magistraţilor de la CA Ploieşti a fost luată în baza noilor prevederi penale şi în urma sesizării primite de la Comisia de evaluare a incidenţei aplicării legii penale mai favorabile din penitenciarul Mărgineni, unde Omar este încarcerat.

Sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti la sfârşitul lunii trecute a fost contestată şi de procurorii de la structura centrală a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Contestaţia va fi judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *