Hazarian (PNL): Îmi doresc să avem candidat propriu la Primăria Capitalei

PS News

Nicușor Dan, actualul primar al Capitalei, și-a exprimat dorința de a candida pentru un nou mandat la alegerile din 2024. Deși l-au susținut în 2020 pe Nicușor Dan, liberalii sunt acum sceptici atunci când vine vorba să-i ofere primarului Capitalei un nou vot de încredere.

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Constantin Hazarian, consilier general PNL și președintele Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului General al Muncipiului București, s-a declarat dezamăgit de prestația lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei și a susținut că, în opinia sa, PNL ar trebui să meargă cu un candidat propriu la alegerile din 2024, și nu cu un candidat susținut de o alianță PNL-PSD.

„Eu nu pot să vorbesc în numele partidului, vorbesc doar în numele meu. Sunt dezamăgit, sincer să vă spun. Adică mă așteptam la o altă dinamică, lucrurile se întâmplă foarte greu, alea care se întâmplă, dar cred că va fi foarte interesant în 2024, să vedem între cine vom avea de ales. Eu îmi doresc foarte mult ca partidul din care fac parte să vină cu propriul lui candidat, să fie un om care să facă treabă.

Ce agreez eu este mai puțin important (n.r – întrebat dacă nu agreează varianta unui candidat PNL-PSD la Primăria Capitalei). Eu vă spun ce îmi doresc, îmi doresc pe cineva care să facă treabă. Cred că în acest mandat s-a văzut că poți să fii olimpic la matematică, dar să nu fii dedicat pentru această meserie, de administrație. Sunt două lucruri diferite”, a declarat liberalul, la Puterea Știrilor.

Ciprian Ciucu ar fi un excelent candidat la Primăria Capitalei

„Cred că avem nevoie la Primăria Capitalei de un om cu viziune, indiferent că este bărbat sau este vorba despre o doamnă care să aibă ambiția și dorința de a lăsa ceva mai bine în urma ei. Vă dau un exemplu: Ciprian Ciucu a făcut o grămadă de lucruri faine în Sectorul 6 și n-a fost olimpic la matematică, dar a știut ce are de făcut, a știut să-și facă echipa.

Ar fi un excelent candidat la Primăria Capitalei, dar știu că nu vrea și nu va candida. El are o misiune și a făcut o promisiune către alegătorii din Sectorul 6, pe care cred că și-o va ține. Cred că va face mult bine. Sunt mulți oameni competenți în PNL, care ar putea să candideze la Primăria Capitalei”, a conchis acesta.

Bucureștenii, nemulțumiți de activitatea lui Nicușor Dan

Bucureștenii sunt în continuare extrem de nemulțumiți de direcția în care se îndreaptă lucrurile în Capitală, implicit de activitatea primarului Nicușor Dan.

CURS a realizat un sondaj de opinie în perioada 18 – 30 august 2023 prin care respondenții au fost invitați să își exprime părerea în legătură cu modul în care este administrată Capitala României.

La întrebarea: ”Credeți că în București lucrurile merg într-o direcție bună sau într-o direcție greșită?”, bucureștenii chestionați s-au declarat nemulțumiți.

61% dintre respondenți consideră că Bucureștiul se îndreaptă într-o direcție ”mai degrabă greșită”
Doar 34% dintre respondenți sunt de părere că Bucureștiul se îndreaptă într-o direcție ”mai degrabă bună”

La întrebarea: ”Cum apreciați activitatea Primarului General Nicușor Dan de când acesta a fost ales?”, bucureștenii care au participat la acest sondaj de opinie au transmis că, în majoritate, sunt nemulțumiți de modul în care este administrată Capitala.

32% dintre respondenți consideră că activitatea lui Nicușor Dan este ”proastă”
28% dintre respondenți consideră că activitatea lui Nicușor Dan este ”foarte proastă”
26% dintre respondenți consideră că activitatea lui Nicușor Dan este ”bună”
11% dintre respondenți consideră că activitatea lui Nicușor Dan este ”foarte bună”

La întrebarea: ”Cum apreciați activitatea primarului dumneavoastră de sector de când acesta a fost ales?”, bucureștenii chestionați au răspuns astfel:

50% dintre respondenți – ”bună”
20% dintre respondenți – ”proastă”
19% dintre respondenți – ”foarte bună”
8% dintre respondenți – ”foarte proastă”

La întrebarea: ”În opinia dumneavoastră care este principala problemă a Bucureștiului?”, respondenții au punctat că principalele probleme sunt nivelul de trai, traficul, aglomerația, curățenia și salubritatea.

Sursa: CURS.RO

 

Date despre sondaj

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: