Skip to content
Politică

Hexi Pharma, dată în judecată de 130 de spitale. Despăgubiri de 102 milioane lei

economie.hotnews.ro

130 de spitale vor să dea în judecată firma Hexi Pharma, în dosarul legat de dezinfectanții diluați, și solicită despăgubiri de 102 milioane de lei.

Procurorii Parchetului ICCJ au înaintat către Tribunalul Bucureşti, luni seară, dosarul Hexi Pharma, în care firma lui Dan Condrea este acuzată de 340 de infracţiuni de înşelăciune, de uz de fals şi de participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. În acest dosar sunt judecați Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, alături de Mihai Leva, directorul de producţie al companiei, ambii pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, în vârstă de 41 de ani, a murit în 22 mai 2016, după ce a intrat cu maşina într-un copac, pe un drum judeţean, între localităţile Corbeanca şi Buftea.

Directorul Hexi Pharma, Flori Dinu, este acuzată de procurorii PICCJ că în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuţii în special pe partea de vânzări desfăşurată de societate, la instigarea lui Dan Alexandru Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, ar fi coordonat întreg personalul care a promovat produsele şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele, amintește romanialibera.ro.

În 12 mai 2016, Ministerul Sănătăţii a recomandat suspendarea folosirii produselor Hexi Pharma, orice utilizare după această dată fiind făcută pe răspunderea managementului spitalelor. Ministerul Sănătăţii a făcut publice atunci rezultatele ultimelor teste de concentraţie efectuate în cazul produselor Hexi Pharma, potrivit cărora substanţele active au fost diluate şi de 4.200 de ori faţă de valoarea declarată. Produsele testate au fost prelevate din unităţi sanitare din judeţele Mureş, Călăraşi şi Braşov, iar analizele au fost efectuate în cadrul laboratorului ICECHIM.

2 comentarii la “Hexi Pharma, dată în judecată de 130 de spitale. Despăgubiri de 102 milioane lei

  1. Daca voi nu ati inteles pana acum nimic si nici nu aveti habar, macar incercati sa va documentati. Nici anul trecut cand procurorul general va fraierea ca s-au constituit 280 spitale ca si parte civila nu s-a constituit nici unul si nici acum nu vor desi li se impune…Si vezi ca sunt cele mai bune produse din Romania si sunt avizate de cel mai mare laborator din lume o stie tot sistemul medical dar din pacate la noi nu exista nici justitie si nici presa..

  2. Si marmota invelea ciocolata…astia nu sunt prosti dar sa-i prosteasca pe unii cu intelectul diluat le iese de minune!!! Ca sa vinzi in bazele NATO si alte baze militare, sa fii acredit de laboratorul cel mai mare din lume, cel din Milano PE FIECARE LOT, sa ai 8 tari care vor sa faca import, majoritatea spitalelor au depus plangere la Minister ca vor Hexi inapoi si apoi sa scoti asemenea cretinatati pt niste retarzi care au cap ca sa nu-i ploua in gat, doar ca au vrut sa bage alta firma pe piata, imi este ff clar ca in aceasta tara au ramas doar bananierii…In concluzie, continuati sa fiti fraieri ca o faceti bine!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *