Hezbollah anunţă că va alege un nou lider cât de curând, după uciderea lui Hassan Nasrallah

Sursă foto: The Times of Israel

Hezbollah va alege un succesor al liderului său, Hassan Nasrallah, ucis de Israel,”de îndată ce va avea ocazia”, a anunţat luni numărul doi al grupării, Naim Qassem, care a dat asigurări că mişcarea va continua să vizeze Israelul în pofida atacurilor intense pe care le suferă, transmite AFP.

Într-un discurs transmis în direct pe canalul Hezbollah Al-Manar, Nazim Qassem a susţinut că liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost ucis împreună cu alte patru persoane, dar a dezminţit informaţia privind moartea a aproximativ 20 de membri ai formaţiunii şiite proiraniene, anunţată de Israel după atacul său masiv de vineri asupra suburbiilor din sudul capitalei Beirut.

Hassan Nasrallah a fost ucis împreună cu Ali Karake, comandantul frontului cu Israelul în sudul Libanului, generalul de brigadă Abbas Nilforoushan, membru al Gardienilor Revoluţiei din Iran şi alţi doi membri Hezbollah, a precizat Nazim Qassem.

El nu a precizat când va fi desemnat succesorul lui Hassan Nasrallah şi nici când va avea loc înmormântarea.

Nazim Qassem a asigurat că Hezbollah este gata să respingă o ofensivă terestră, cu care Israelul ameninţă.

„Vom face faţă oricărei situaţii şi suntem pregătiţi dacă israelienii decid să intre pe teren, forţele noastre de rezistenţă sunt pregătite pentru o confruntare la sol”, a avertizat numărul doi al Hezbollah.

El a mai afirmat că Hezbollah îşi va continua lupta împotriva Israelului „în sprijinul Gazei”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: