Hezbollah atacă la granița cu Israelul. Blinken a avertizat G7 că azi ar putea avea loc și un atac coordonat cu Iranul

Sursa foto: x

Sistemele israeliene de apărare aeriană au interceptat luni dimineaţa mai multe drone lansate de miliţia şiită Hezbollah din Liban, una reuşind să cadă în vecinătatea kibutzului Ayelet HaShahar, la aproximativ zece kilometri de graniţă. Secretarul de stat Antony Blinken le-a spus, duminică, omologilor săi din țările G7 că un atac al Iranului și Hezbollah împotriva Israelului ar putea începe chiar luni.

Conform unui comunicat al armatei israeliene, „în urma căderii în zonă (a unei drone – n.r.), un ofiţer şi un soldat ai forţelor armate au fost răniţi uşor”. Cei doi au fost transportaţi la un spital pentru a primi tratament, iar pompierii s-au deplasat la locul impactului pentru a încerca să stingă incendiul provocat de căderea dronei.

Hezbollah a revendicat atacul, despre care a spus că a vizat „noul cartier general al Diviziei 91 al armatei” din Ayelet.

Gruparea şiită pro-iraniană a susţinut că lansarea dronelor a avut loc ca răspuns la atacurile israeliene asupra Bazouriye şi Deir Seryan, în care doi luptători au fost ucişi, în timp ce duminică noaptea Hezbollah a anunţat moartea altor doi luptători în atacuri israeliene mai departe de graniţă, unul dintre ele la Louaizeh, la doar 12 kilometri de Beirut.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: