Skip to content
Politică

Hibele penale ale lui Boc, Ponta și Cioloș. Cum le-ar putea dărâma procurorii carierele politice

Apar noi informatii din mega-dosarele care pot shcimba situația actualei puteri, dar care pot avea și o turnură dramatică asupra carierei politice a unor foști prim-miniști.

De pe 5-16 noiembrie s-a vorbit despre trei prim ministri, Victor Ponta, Emil Boc si Dacian Ciolos a căror nume au fost vehiculate în mai multe dosare penale de răsunet.

Emil Boc a ajuns la DNA din cauza Elenei Udrea. Deputata a spus ca a primit bani pentru campania PDL, bani redirectionati catre Emil Boc. Un alt dosar ajuns pe masa procurorilor DNA este cel al lui Victor Ponta. In acest dosar Ponta ar fi vrut sa se refaca rechizitoriul. Fostul premier a fost trimis in judecata de către DNA in dosarul privind contractele de consultanta de la Turceni si Rovinari.

Al 3-dea dosar este cel in care este implicat Dacian Ciolos, afacerea ICA, dosarul in care Ministerul Agriculturii s-a constituit ca parte civilă intrucat ar fi fost pagubit. Dacian Cioloş a fost audit în primavara acestui an ca martor la Parchetul instanţei supreme, într-un dosar privind modul în care Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civilă în cauza privatizării ICA, în care a fost condamnat Dan Voiculescu.

Retrospectiva celor terei dosare penale în care apar numele foștilor prim-miniștri a fost luată în discuție în emisiunea de miercuri seară de la Romania TV. Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat pe seama acestor dosare într-o intervenție telefonică în direct:

„Doamna Elena Udrea a declarat ca mare parte din banii pe care i-a luat i-a dat conducerii partidului pentru ca sa-i foloseasca in campania electorală. Toti cei din conducerea PDL au fost chemati ca martor, n-a fost chemat nimeni ca tinta. Ca si in cazul domnului Ciolos, avem de-a face cu o operatiune tipica; se numeste operatiunea toti sunt egali si toti sunt chemati la DNA. Important sa te cheme la DNA este daca esti in catuse. Primarul Robu, primaria Timisoarei a fost de anul trecut perchezitionata de 10 ori, depinde cum ii chema, cum ii perchezitiona. Pentru a crea impresia ca nu numai unii oameni politici sunt subiectul anchetelor, se dau niste stiri telebombiste: perchezitii la Primaria Timisoarei. Nu e primarul, e una care aduce cafelele. Mie mi s-a parut chemarea celor din conducerea PDL cand Elena Udrea a declarat ca le-a dat mita lor, nu poti sa-i chemi ca martori, e o gluma. Eu spun ca in momentul in care cineva acuza ca niste bani s-au dus la conducere partidului, toti. (…) A fi chemat la DNA nu inseamna nimic, numai daca esti in catuse poate sa insemne ceva. Ori nu erau chemati ori daca erau chemati, erau chemati ca suspecti.”, a exprimat Cristoiu cu privire la dosarul de la DNA al fostului ministrul al Turismului, Elena Udrea, acuzată de luare de mită.

2 comentarii la “Hibele penale ale lui Boc, Ponta și Cioloș. Cum le-ar putea dărâma procurorii carierele politice

  1. Cu Boc si Soros (pardon Ciolos), nu se va intampla nimic; poate cu Ponta, desi daca nu le mai sta in cale, poate sa renunte la circoteca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *