Hidroelectrica a redat în exploatare hidroagregatul 5 de la Porţile de Fier I

Hidroelectrica
Sursa foto: ROMANIALIBERA.RO

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din Romania, anunţă că a redat în exploatare hidroagregatul 5 de la Porţile de Fier I. În data de 1 februarie 2024, în jurul orei 20.30, Hidrocentrala Porţile de Fier a fost afectată de un incendiu la transformatorul aferent hidroagregatului.

”Hidroelectrica a finalizat partea de pregătire şi probe pentru hidroagregatulnumărul 5 de la Centrala Hidroelectrică Porţile de Fier I şi a redat obiectivul tehnic în exploatare. Reamintim că în data de 1 februarie 2024, în jurul orei 20.30, Hidrocentrala Porţile de Fier a fost afectată de un incendiu la transformatorul aferent hidroagregatului anterior menţionat. Reacţia rapidă a salariaţilor Hidroelectrica, precum şi eficienţa echipelor de pompieri a permis stingerea incendiului într-un timp record, iar faptul că nu au existat victime a fost un element esenţial în gestionarea situaţiei”, anunţă compania.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi furnizează servicii tehnologice esenţiale pentru Sistemul Energetic Naţional. Compania operează 187 centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW şi – în plus, deţine un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: