Skip to content
Politică

Hidroelectrica anunță cel mai mare profit din istorie

Hidroelectrica anunță pentru acest an un profit estimat la 1,1 miliarde lei (248,4 milioane euro), cel mai mare câştig din istoria companiei. Hidroelectrica este o companie controlată de stat, aflându-se în insolvenţă.

Luna octombrie a reprezentat cea mai profitabilă lună de la înfiinţarea companiei, obținându-se 124 milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei.

„Rezultatul financiar de excepţie înregistrat până în prezent creează premisele unui profit istoric de 1.100 miliarde lei la sfârşitul acestui an, în creştere cu 22% faţă de rezultatul anului trecut şi de 3 ori mai mare faţă de profitul din anul 2010, când s-a înregistrat cea mai mare producţie de energie electrică realizată vreodată de Hidroelectrica, respectiv 20 TWh”, se precizează în comunicat.

Administratorul judiciar al companiei, Remus Borza, a declarat că acest profit-record demontează ideea conform căreia statul e un prost manager.

„Insolvenţa Hidroelectrica a răsturnat eterna paradigmă că statul este un prost manager. (…) Când statul va înţelege că managementul companiilor sale trebuie încredinţat unor oameni recomandaţi de competenţe profesionale, probitate morală, capabilităţi manageriale şi nu de carnetul de partid, atunci statul va deveni un bun administrator, iar companiile statului nu vor mai genera doar arierate, şomaj, falimente sau privatizări paguboase ci vor deveni adevărate motoare de creştere economică şi piloni de stabilitate socială”, a declarat Remus Borza.

1 comentariu la “Hidroelectrica anunță cel mai mare profit din istorie

  1. tranca fleanca, mere acre, cu banii furati de la disponibilizati, normal ca face profit, dar cand o sa vina curtea de conturi pe unde se mai baga Borza?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *