Skip to content
Politică

Hillary Clinton, concluzii dure despre Brexit: Cel mai mare act de auto-vătămare economică națională

www.vanityfair.com
Democrata Hillary Clinton atrage atenția asupra uneia dintre problemele sensibile cu care se confruntă Europa în ultimii ani: imigrația.
Mai exact, într-un amplu interviu acordat The Guardian, Clinton accentuează ideea potrivit căreia Europa trebuie să gestioneze imigrația pentru a combate o amenințare din ce în ce mai mare din partea populiștilor de dreapta. Totodată, acesta i-a invitat pe toți liderii europeni să transmită un mesaj mult mai puternic în ceea ce privește acest aspect: ”nu vor continua să ofere refugiu și sprijin”.
Eu admir abordările foarte generoase și pline de compasiune care au fost luate în special de lideri europeni precum cancelarul Angela Merkel, dar în egală măsură mi se pare corect să spun că Europa și-a făcut rolul și trebuie să trimită un mesaj foarte clar -” nu vom putea să continuăm să oferim refugiu și sprijin „- pentru că dacă nu ne ocupăm de problema migrației, vom continua să iscăm disensiuni politice”, a declarat Hillary Clinton, în cadrul interviului.
Folosirea imigranților ca un dispozitiv politic și ca simbol al guvernării este foarte greșit”, a mai adăugat aceasta.
În ceea ce privește Brexitul, Clinton este de părere că mișcarea britanicilor poate fi definită ca cel mai mare act de auto-vătămare economică națională din istoria modernă, iar imigrația reprezintă, din punctul de vedere al democratei, una dintre principalele cauze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *