HIMARS-urile ucrainenilor ar putea fi reparate de România. Ministrul Economiei: „Avem această capacitate”

Ştefan Radu Oprea
Sursa foto: Facebook / Ştefan Radu Oprea

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a declarat vineri, la emisiunea LIVE, de la Digi24, prezentată de Alexandru Rotaru și Robert Kiss, că România ar putea repara și HIMARS-urile ucrainene, dacă va fi nevoie, adăugând că „din punct de vedere tehnic putem face acest lucru”.

„Pe platforma de la Aerostar, de la Bacău, centrele de mentenanță pentru F-16, și joi va fi inaugurat cel pentru HIMARS, funcționează. E o companie fanion a industriei din acest domeniu”, a declarat ministrul Economiei.

El a explicat că este un centru care deservește, în primul rând, nevoile Armatei Române.

„Este un centru care deservește, în primul rând, nevoile Armatei Romane, și pentru F-16 și pentru HIMARS, pentru că legislația din România spune că MApN este cel care spune că e nevoie de un centru de mentenanță, iar noi, Ministerul Economiei, facem toate diligențele să desemnăm cea mai bună companie care poate face acest lucru, iar Aerostar poate face asta”, a adăugat Oprea.

Totodată, Radu Oprea a afirmat că, dacă este nevoie, România poate repara și HIMARS-urile ucrainene.

„România poate să repare, poate să ofere astfel de sprijin inclusiv pentru repararea HIMARS ale ucrainenilor. Din punct de vedere tehnic putem face acest lucru, avem această capacitate”, a conchis ministrul Economiei la Digi24.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: