Skip to content
Politică

Hollande ia atitudine: Lupta împotriva ISIS, esențială pentru Europa

argumentul.info

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a declarat luni dimineaţă în timpul unei vizite în Irak că susţinerea operaţiunilor militare împotriva jihadiştilor din organizaţia teroristă Stat Islamic este o măsură esenţială în încercarea de a preveni atentatele teroriste din vestul Europei.

 Hollande este la a doua sa vizită în Irak şi rămâne cel mai important lider care a vizitat Bagdadul de la lansarea în urmă cu doi ani a coaliţiei internaţionale împotriva Statului Islamic, scrie AFP, citat de news.ro.

De asemenea, preseşedintele va vizita împreună cu ministrul Apărării Jean-Yves Le Drian şi regiunea autonomă a Kurdistanului, situată în nordul Irakului.

Franţa este a doua mare putere care contribuie militar la coaliţia internaţională condusă de Statele Unite, care a executat mii de raiduri aeriene împotriva poziţiilor jihadiştilor ISIS din Siria şi Irak. De asemenea, trupele franceze livrează echipamente militare şi contribuie la antrenarea trupelor guvernamentale irakiene, care sunt implicate în acest moment în ofensiva puternică de la Mosul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *