Skip to content
Politică

Hollande, împotriva construcției de moschei în Franța

Președintele francez François Hollande respinge ipoteza unei finanțări publice pentru moschei în Franța, o idee avansată marți de premierul Manuel Valls, transmite miercuri postul de radio Europe1, citat de agerpres.ro.

În privința refondării islamului din Franța, Manuel Valls a afirmat pentru cotidianul Libération că vrea „să treacă în revistă toate soluțiile, fără să-și refuze ideea unei forme de finanțare publică”. Însă François Hollande a exclus această ipoteză, președintele considerând că nu se pune problema schimbării legii din 1905 și, prin urmare, a modelului francez de laicitate.

Șeful statului mizează mai curând pe Fundația Operelor Islamului pe care guvernul încearcă să o resusciteze. Fundația ar putea fi condusă de fostul ministru de interne Jean-Pierre Chevenement și ar avea ca principală misiune acoperirea constrângerilor financiare în construcția și gestionarea lăcașurilor de cult. Hollande consideră că islamul trebuie să fie finanțat numai prin această Fundație și fără subvenții publice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *