Skip to content
Politică

Hollande ne dă speranțe privind aderarea la Schengen

romaniajournal.ro

UPDATE 12:40

Preşedintele Klaus Iohannis afirmat că vizita de stat a preşedintelui Franţei, Francois Hollande, reprezintă o puternică reconfirmare pe care o acordăm relaţiilor de parteneriat strategic dintre Franţa şi România.

„Relaţia cu Franţa reprezintă o prioritate de prim rang pentru România”, a spus preşedintele Iohannis, adăugând că relaţiile dintre cele două ţări se bazeze pe încredere şi sunt orietate către rezultate. „Împărtăşim aceeaşi viziune despre dezvoltarea parteneriatul dintre cele două ţări. Dimensiunea economică şi cooperarea bilaterală vor primi un impuls suplimentar. De asemenea, am covenit să diversificăm relaţia noastră în domenii precum inovarea şi cercetarea ştiinţifică”, a afirmat Klaus Iohannis.

Totodată, preşedintele Iohannis şi preşedintele Hollande au mai discutat despre summitul de la Bratislava în care se va dezbate viitorul Uniunii Europene, precum şi despre priorităţile UE: securitatea internă a Uniunii, creşterea economică şi crearea de locuri de muncă, în special pentru tineri.

„România va participa activ pentru găsirea de soluţii constructive şi pragmatice în ceea ce priveşte Uniunea Europeană”, a spus şeful statului.

–––––––––-

Președintele Franței, François Hollande, ne dă speranțe în ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen.

Într-o declarație comună susținută, marți, la Palatul Cotroceni, alături de președintele Klaus Iohannis, Hollande a semnalizat o posibila schimbare radicala a pozitie Frantei fata de aderarea Romaniei la Schengen. Concret, Francois Hollande a afirmat ca trebuie purtate discutii la Bruxelles pentru a vedea „cum pot aduce aeroporturile romanesti o contributie la Schengen”, scrie Hotnews.ro.

În acest sens, președintele francez a citat implementarea de catre Romania, in premiera europeana, a unei intelegeri privind registrul pasagerilor zborurilor aviatice.

Invocarea unor discutii la Bruxelles privind aderarea la Schengen vine pe fondul sprijinului constant pe care Comisia Europeana l-a dat aderarii Romaniei la spatiul comun, in ciuda opozitiei politice a Frantei, Germaniei si Olandei.

„Eu si Klaus Iohannis avem aceeasi prioritate: protejarea europenilor”, a mai spus Hollande.

Amintim ca Romania isi doreste din 2011 aderarea la Spatiul Schengen. Ultimul scenariu prevedea aderarea initiala a spatiului aerian, urmat de spatiul terestru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *