Skip to content
Sănătate

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății: Pacienții care urmează tratament anticoagulant trebuie să anunțe medicul înaintea vaccinării anti-COVID

Inquam Photos / Octav Ganea

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a spus, pentru Libertatea, că pacienții care urmează tratament anticoagulant trebuie să anunțe medicul.

Vaccinarea reprezintă una dintre cele mai mari achiziții din istoria medicinii. Din fericire, azi există vaccinul anti-COVID, care poate stopa pandemia. Nu reprezintă nicio contraindicație pentru pacienții cu boli cronice. Din contră. Ei trebuie să se vaccineze. Nu este obligatoriu, dar noi recomandăm. Și eu m-am vaccinat, deși și eu am anumite comorbidități, cum ar fi diabet. Nu am avut reacții adverse. Pacienții care urmează tratament anticoagulant trebuie să anunțe medicul. Pacienții nu trebuie să se consulte înainte să se vaccineze. Pacienții cu boli cardiovasculare sunt factori de risc important și fac forme grave. Aceștia trebuie să respecte toate măsurile de protecție. Recomand tuturor să se vaccineze. Riscurile sunt minimale, iar beneficiile sunt enorme.”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *