Skip to content
Politică

Horea Uioreanu schimbă arestul preventiv cu arestul la domiciliu

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu, arestat preventiv de la sfârşitul lunii mai pentru corupţie, va fi plasat în arest la domiciliu, potrivit deciziei luate miercuri de Curtea de Apel Cluj, informează Mediafax.

Decizia Curții de Apel Cluj, care a judecat contestaţia procurorilor la decizia Tribunalului Cluj, este definitivă. Astfel, Uioreanu va părăsi miercuri Penitenciarul Gherla.

Curtea de Apel a respins contestaţia declarată de DNA şi a dispus astfel înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Horea Uioreanu va părăsi în cursul acestei zile (miercuri – n.r.) penitenciarul, după ce decizia instanţei va ajunge la Gherla„, a declarat Smaranda Bara, avocatul fostului preşedinte al CJ Cluj.

Avocatul a adăugat că în arestul la domiciliu Uioreanu are de respectat câteva condiţii, printre care interdicţia părăsirii casei fără permisiunea judecătorului şi interdicţia de a lua legătura cu martorii şi inculpaţii din dosarul de corupţie. El va avea însă acces la internet şi telefon.

Luni, Tribunalul Cluj a hotărât să înlocuiască arestul preventiv, în cazul lui Horea Uioreanu, cu măsura arestului la domiciliu, însă decizia a fost atacată de DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *