Skip to content
Politică

Horia Georgescu a detonat nucleara: LISTĂ cu tovarășii de chefuri ai SRI de la K2

libertatea.ro

Horia Georgescu – fost președinte al Agenției Naționale de Integritate (ANI) – a detonat nucleara, venind cu o LISTĂ conținându-i pe tovarășii de chefuri de la vila K2 a Serviciului Român de Informații (SRI).

Şeful Comisiei SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a declarat miercuri, după audierea lui Georgescu, că acesta a prezentat o listă de persoane din zona politică (PSD, PNL, PDL), a instituţiilor de forţă, precum şi din zona justiţiei, care mergeau la aniversări la sediul K2 al Serviciului Român de Informații, scrie News.ro.

„Ne-a relatat despre o zi onomastică a domniei sale la care au participat persoane din conducerea SRI şi persoane politice. Ne-a relatat despre zile de naştere ale şefului SRI la vremea respectivă (George Maior – n.r.) şi ale prim-adjunctului la vremea respectivă (Florian Coldea – n.r.) care se ţineau la sediul de la K2 şi la care participau diferite persoane din zona politică, din zona instituţiilor de forţă şi a enumerat cred toate instituţiile de forţă – nouă ne-a prezentat această listă, nu pot da nume, sunt o parte persoae politice de la PSD, de la PDL, PNL şi tot ce înseamnă zona de forţă din Ministerul Justiţiei şi instituţiile de forţă ale statului”, a afirmat Claudiu Manda.

Totuși: întrebat dacă la acele întâlniri a participat şi procurorul-șef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, Manda a evitat să răspundă.

„Dacă aş confirma sau infirma vreunul dintre nume, ar trebui să fac la fel cu toate numele. S-a vorbit de instituţii de forţă, de informaţii, conducerea acestor instituţii (inclusiv Ministerul Justiției), zona de parchete, zona de instanţe… Nu pot da nume. Avem lista, urmează să verificăm, vom trimite întrebare la SRI dacă au cunoştinţă de aceste zile, dacă s-au ţinut, dacă ştiu care sunt persoanele”, a explicat Manda.

Potrivit senatorului, Horia Georgescu a spus comisiei că în 2011 a fost semnat un protocol între ANI şi SRI, dar printre cele 65 de protocoale primite de la SRI nu se află niciunul cu ANI, motiv pentru care îl va solicita de la Agenţia Naţională de Integritate.

„Urmează să solicităm celor de la ANI dacă au – Georgescu a indicat că acest protocol se află în arhiva ANI, la biroul de documente secrete – solicităm acest protocol de la ANII şi îl solicităm şi din arhiva SRI”, a spus Manda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *