Fostul președinte al Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, consideră că problema cu care se confruntă instituția în prezent este numărul foarte mare de sesizări, nu întotdeauna justificate.
“Eu aș gândi ca soluție de viitor pentru eficientizarea activității și reducerea balastului, micșorarea numărului de persoane care depun declarații de avere și de interese” – a spus într-un interviu pentru Justnews fostul șef al ANI.
El a explicat că în prezent legea ANI vizează un număr uriaș de subiecți – 300.000 anual – , iar soluția ar fi de a-i lua în vizor doar pe cei de la un anumit eșalon în sus. Horia Georgescu a indicat faptul că ONPCSB – Oficiul național de prevenire și combatere a spălării banilor – nu furnizează date și informații ANI, motivul fiind că nu există prevederea legală de a transmite informații inspectorilor de integritate.
În ce privește cazul Clotilde Armand, Horia Georgescu a menționat că, dacă s-ar fi cerut Agenției Naționale de Integritate un punct de vedere, înainte de numirea ca manager în acel proiect pe fonduri UE, agenția ar fi fost obligată să-i comunice actualului primar al Sectorului 1 ce se poate și ce nu se poate și s-ar fi putut astfel evita o situație de incompatibilitate sau de conflict de interese.
Citește articolul integral AICI.