Skip to content
Sport

Horia Tecău nu e sigur de calificarea la Jocurile Olimpice

Facebook

Cu o delegație de la care așteptările nu sunt neapărat mari, publicul român speră ca medaliile să vină de la tenis.

Văzut om de bază în realizarea visului olimpic, Horia Tecău a explicat că nu este (încă) calificat pentru JO, el precizând și ceea ce trebuie să se întâmple pentru a ajunge la Tokyo.

Fanii tenisului din România visează la o medalie cucerită la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Vicecampionul olimpic de la Rio a dezvăluit însă că lucrurile nu sunt chiar atât de simple. În prezent, el nu e sigur de participarea în proba de dublu.

Cum poate ajunge la Tokyo

În primul rând trebuie să mă calific la Jocurile Olimpice. Pentru a participa chiar și la mixt, trebuie să mă calific la dublu. Situația din clasament nu permite să înscriem automat o echipă la dublu. Avem doar două variante: una e ca Florin (n.r. Mergea) sau Marius (n.r. Copil) să ajungă aproape de locul 50 până la Roland Garros. A doua variantă este ca eu să ajung în primii 10 din lume și atunci mă calific automat și pot lua un partener din România. Eu trag pe partea mea să ajung în primii 10, astfel aș fi sigur că joc și la dublu, dar și la mixt cu Simona Halep” – Horia Tecău .

Wild card, varianta puțin probabilă

Ca să joc cu Simona, eu trebuie să fiu calificat prin clasamentul meu de la dublu. Ar mai fi o variantă: de a primi un wild card. Acesta este acordat de Federația Internațională alături de Comitetul Olimpic. Procentul să fim aleși e unul mic”, a conchis Tecău .
Aici poți citi tot interviul oferit de Horia Tecău pentru Tiebreak.ro .
Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo vor avea loc în perioada 24 iulie – 9 august, potrivit Hotnews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *