Skip to content
Politică

„Hotărârea de excludere e nulă!” Viorel Cataramă îl trimite la colț pe Orban EXCLUSIV

evz.ro

Fostul senator PNL Viorel Cataramă a acordat luni pentru PSnews.ro o reacție la cald după ce Biroul Executiv (BEx) al Partidului Național Liberal ar fi hotărât excluderea lui, la propunerea președintelui Ludovic Orban.

CITIȚI ȘI: TSUNAMI în PNL: Viorel Cataramă, exclus la propunerea lui Orban SURSE

Încă de la început, politicianul a susținut că această decizie este una nulă, care nu respectă prevederile Statutului PNL. În acest context, prim-vicepreședintele organizației din Sectorul 2 a dat asigurări că va contesta hotărârea BEx-ului întâi în interiorul partidului, iar la nevoie chiar și în justiție.

„În primul rând, dacă e așa cum spuneți dumneavoastră, este o hotărâre nulă. Eu, conform prevederilor statutare, trebuie să fiu sancționat de organizația din care fac parte – și anume: Sectorul 2. Nu este de competența Biroului Executiv. În al doilea rând, conform Statutului, trebuia să fiu convocat. Nu puteam să fiu sancționat în lipsă, fără să mi se asculte un punct de vedere. În astfel de situații, Statutul prevede că hotărârea e nulă.

Deci este o hotărâre care nu are niciun efect asupra mea. Dacă cumva ea se concretizează într-un act pe care mi-l vor comunica, sigur că voi ataca, în conformitate cu prevederile Statutului, la Curtea de Onoare și Arbitraj sau în justiție. Dar nu cred că se ajunge până acolo, pentru că e mai mult ceea ce eu aș numi o decizie luată în mod greșit și eronat, care nu va fi dusă la bun sfârșit”, a explicat Cataramă.

În continuare, Viorel Cataramă i-a bătut obrazul lui Ludovic Orban, arătând cum acesta își contrazice propriile principii. Concret: întrebat ce crede că l-a determinat pe Ludovic Orban să îl excludă din partid, Cataramă a răspuns: „Ca să infirme încă o dată afirmațiile pe care le-a făcut în spațiul public – și anume: că membrii Partidului Național Liberal nu vor mai fi niciodată sancționați pentru opiniile exprimate în spațiul public. Să demonstreze încă o dată că afirmațiile n-au avut valoare în practică”.

Chestionat dacă este posibil ca excluderea din formațiunea politică să aibă legătură cu intenția lui Viorel Cataramă de a candida la președinția PNL, omul de afaceri a evitat un răspuns frontal.

„Nu știu, habar n-am. N-am vorbit, n-am fost convocat. E o hotărâre nulă din toate punctele de vedere. Mi-aș permite să comentez mai mult în momentul în care aflu exact despre ce este vorba”, a spus ex-parlamentarul.

Noi am insistat: va avea Viorel Cataramă o discuție cu Ludovic Orban?

„Dacă domnul Orban solicită, da. Eu nu voi solicita o astfel de discuție”, a precizat liderul de la PNL Sector 2, adăugând că ultima convorbire personală cu șeful din Modrogan a avut-o la reuniunea de la Murighiol, de pe 4-5 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *