Hotărârea de Guvern pentru stabilirea datei alegerilor prezidenţiale nu se află pe agenda şedinţei de Guvern de vineri

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul a transmis, joi seară, agenda şedinţei de Guvern de vineri, iar proiectul de Hotărâre de Guvern pentru stabilirea datei alegerilor prezidenţiale nu se află pe ordinea de zi. PSD şi PNL nu s-au înţeles pe această temă şi s-au atacat reciproc. Dacă actul normativ nu este adoptat, scrutinul nu va putea avea loc în luna septembrie cum doreşte PSD.

Executivul a transmis, joi seară, agenda sedintei de Guvern de vineri.

Guvernul se reuneşte de la ora 9.00, la Palatul Victoria.

Pe ordinea de zi nu se regăseşte proiectul de Hotârâre de Guvern pentru stabilirea datei alegerilor. Dacă actul normativ nu va fi adoptat în cursul zilei de vineri, alegerile nu vor putea avea loc în luna septembrie, aşa cum doreşte PSD.

Premierul Marcel Ciolacu a cerut, vinerea trecută, ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, să pregătească proiectul Hotărârii de Guvern privind alegerile prezidenţiale, el referindu-se la datele de 15 sau 29 septembrie pentru primul tur de scrutin.

Liderii coaliţiei s-au reunit în această săptămână pentru a discuta despre data alegerilor, dar fără succes.

PSD vrea 15 sau 29 septembrie, în timp ce PNL insistă pentru un termen intermediar, în octombrie, sau la termenele constituţionale – 10 şi 24 noiembrie.

Iniţial, liderii politici anunţau că va exista o nouă şedinţă a coaliţiei în cursul zilei de vineri, însă joi liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că această şedinţă nu a fost convocată.

”Nu am stabilit încă să avem o şedinţă de coaliţie. Este evident că PNL doreşte să schimbe regulile jocului. Dacă decizia lor rămâne aceeaşi, nu are rost să facem o şedinţă a coaliţiei”, a spus premierul, joi, la Bruxelles.

PSD şi PNL, prin vocile mai multor lideri, s-au atacat joi pe tema datei alegerilor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: