Skip to content
Politică

Hoțul strigă: „Hoții!” Ponta și Dragnea, fondatorii adevăratului stat paralel EXCLUSIV

gandul.info

Dincolo de acuzațiile ultimelor 12 luni aruncate între Liviu Dragnea și Victor Ponta, privind colaborarea cu așa-numitul „stat paralel”, opinia publică a trecut cu vedere un amănunt pe cât de paradoxal, pe atât de incomod pentru ambii combatanți: atât „Daddy” Dragnea, cât și „Pisicuțul” Ponta apar în tabloul general drept niște sclavi ai propriei dorințe de parvenire cu orice preț, dacă ținem cont de faptul că unul se ducea la tăiat de porci (și mai avea un pic și sărea gardul când nu era invitat la vreo chindie), iar celălalt primea în plic numiri de miniștri și de procurori-șefi.

Dar partea izbitoare abia acum vine – și ne referim la două paliere ale stuporii.

1. Începutul

Primul este faptul că anume Victor Ponta și Liviu Dragnea apar acum drept vinovați de compromiterea USL-ului (și mai ales a principiului „dreptate până la capăt” pe care a fost fondată Uniunea Social Liberală), iar nu Crin Antonescu, pe care PSD-ul l-a învinovățit constant în ultimii patru ani pentru faptul că luase decizia de rupere a alianței.

De altfel, în ziua de 25 februarie 2014 (când a ieșit și a anunțat disoluia USL), Antonescu tocmai la asta s-a referit: la faptul că principiul fondator nu mai stătea în picioare.

„Este o decizie care nu s-a luat uşor, pe care nu mi-am dorit-o şi pe care am încercat să o evităm. Toată alianţa pe care noi am dus-o 3 ani şi 20 de zile a avut un sens atâta timp cât am putut spera că obiectivele sunt urmărite. Nu mai avem niciuna din aceste speranţe. Mi s-a părut onest să nu prelungim un festival de ipocrizie, ci să avem curajul să constatăm că USL nu există, spunea liderul liberal în acel moment, citat de Gândul.info.

Ei bine, în urma dezvăluirilor din ultimul an (începute de către Dan Andronic și continuate, volens-nolens, chiar de către principalii actori), vedem că tandemul Ponta-Dragnea nu a respectat nici măcar principiul de bază al USL-ului („dreptate până la capăt”), întrucât, în acea epocă în care statul paralel al lui Traian Băsescu era în toi și în formulă completă (trei de-ai lui încă nu-i arestaseră pe ceilalți trei), Liviu Dragnea și Victor Ponta nu făceau altceva decât să se temenească în fața acelor forțe oculte. Da-da: în fața exact aceluiași stat paralel pe care susțin că îl combat, cu atât mai radical fiindu-le discursul de 15 luni încoace.

2. Și așa ajungem la alegerile parlamentare din 2016…

…pe care Dragnea le-a câștigat en fanfare, cu toată cohorta lui de pleșoieni, ștefănești și rădulești, în tandem cu Călin Popescu-Tăriceanu. Cum le-a câștigat? Simplu: pe un discurs direcționat exact împotriva șefilor lui informali din clica Maior-Coldea-Kovesi-Dîncu, acuzând abuzuri care erau făcute de aceiași cu care baronul de Teleorman tăia porci pe la diverse vile ale SRI.

De altfel, obrăznicia retorică a lui Liviu Dragnea a fost atât de mare, încât merită să intre în cărțile de istorie: sloganul electoral al PSD-ului în decembrie 2016 a fost „Îndrăznește să crezi!” Ei bine, vedem acum, odată cu dezvăluirile ultimelor 12 luni, că „Daddy” a îndrăznit să creadă că și-i va face tovarăși de porc pe toți reprezentanții așa-numitului „stat paralel”. Dar – ce să vedeți? – ghinion! Oricât s-a căciulit Dragnea în fața unuia sau a altuia, el însuși a căzut victima binomului SRI-DNA, căptușindu-se cu o condamnare definitivă în dosarul „Referendumul”, cu o trimitere în judecată în speța „Bombonica”, precum și cu o punere sub urmărire penală în cauza „Tel Drum”.

În încheiere, vă invităm să priviți mai atent la figurile celor care – potrivit propriilor spuse – au gravitat în jurul „statului paralel” (a se citi: „au încercat să se pună bine cu el”): Liviu Dragnea, Victor Ponta, Sebastian Ghiță, familia lui Mircea Cosma. Ce observăm? Toți erau în acea perioadă membri PSD – același partid care l-a dat pe directorul din acel moment al SRI-ului, George Maior, și din care a făcut cândva parte Vasile Dîncu – la rândul lui un obișnuit al chefurilor de la vilele Serviciului Român de Informații.

Așadar, concluzia este că statul paralel a fost, de fapt, Partidul Social Democrat, condus atunci de către Victor Ponta (cel care aparent primea în plic de la SRI numirile la vârful Guvernului și al marilor parchete) și de Liviu Dragnea (cel care se pare că dădea un adevărat regal de disperare când nu era invitat la o chermeză a lui Coldea și Kovesi). Cu alte cuvinte, în lumina celor apărute în ultimele 12 luni, sloganul PSD-ului se traduce prin: „Îndrăznește să crezi că ți-ai luat o țeapă grosolană votându-ne!”

Acum doar bomboana de pe colivă ar mai lipsi: nu ne-ar mai trebui decât să aflăm că și Călin Popescu-Tăriceanu – alt vajnic trâmbițaș al luptei împotriva abuzurilor – s-ar fi plasat și el pe orbita celor pe care acum îi înfierează.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *