Skip to content
Politică

Hrebenciuc a rămas fără imunitate

Viorel Hrebenciuc a rămas fără imunitate după citirea demisiei sale în plenul Camerei Deputaţilor. Procurorii DNA vor putea să-l aresteze fără vreo piedică formală.

Procurorii DNA au mână liberă la arestarea lui Viorel Hrebenciuc, după ce plenul Parlamentului a luat act astăzi de demisia liderului PSD din Camera Deputaţilor.

Tot de votul colegilor din parlament depinde şi libertatea deputatului Ion Diniţă, acuzat de corupţie în dosarul preşedintelui CJ Braşov, Aristotel Căncescu.

După ce vacantarea postului de deputat va apărea în Monitorul Oficial, Parlamentul va înştiinţa procurorii DNA că acesta nu mai este deputat şi, prin urmare, nu mai are imunitate.

 Hrebenciuc a demisionat din Parlament încă de săptămâna trecută, pentru a se pune la dispoziţia justiţiei. Însă demisia devine efectiva doar in momentul citirii ei în plen.

În aceste condiţii, nu mai e nevoie de niciun vot în Comsia juridică sau în plen legat de deputatul Hrebenciuc, spre deosebire de deputatul Ioan Adam, al cărui dosar rămâne încă în Parlament.

1 comentariu la “Hrebenciuc a rămas fără imunitate

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *