Skip to content
Politică

Tobă și Pandele, pe ghimpi. Doctoratele, la mâna unei noi comisii

7est.ro

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a votat miercuri respingerea rapoartelor comisiilor de specialitate care au stabilit ca fostul ministru de Interne Petre Toba si primarul din Voluntari Florentin Pandele nu au plagiat, pe motiv că acestea ar fi „incomplete, pe alocuri superficiale”

Au existat 29 de voturi de respingere a rapoartelor, 2 voturi pentru acceptarea rapoartelor si 2 abtineri. Astfel, in urma sedintei, s-a decis respingerea rapoartelor comisiilor de lucru care au stabilit ca Petre Toba si Florentin Pandele nu au plagiat.

Consiliul General a mai votat, cu o singura abtinere, ca presedintele CNATDCU sa numeasca o noua comisie formata din „personalitati din exterior Consiliul General” care sa dea un verdict final supra intrebarii daca a fost sau nu a fost plagiat.

„Cele doua rapoarte sunt incomplete, pe alocuri superficiale, argumentele prezentate nu sunt concludente si, din pacate, cu contradictii care genereaza confuzii periculoase pentru etica cercetarii stiintifice. De pilda, se recunoaste ca anumite pasaje si propozitii, pagini, sunt preluate din alte surse, dar nu sunt recunoscute ca plagiat. Unele concluzii pot fi periculoase pentru buna functionare a institutiei doctoratului la noi in tara”, a declarat vicepresedintele CNATDCU Marius Andruh, potrivit hotnews.ro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *