Skip to content
Economie Societate

Huawei a construit smartphone-ul Mate 30 fără să apeleze la tehnologie americană

Mate 30, cel mai recent flagship Huawei, este primul smartphone al companiei chineze la a cărui construcție nu au fost folosite tehnologii dezvoltate în Statele Unite.
Aflată la a treia amânare a aplicării deciziei de interzicere a accesului la tehnologiile americane, compania chineză Huawei pare să fie deja pregătită, cel puțin în ceea ce privește smartphone-urile, să facă față acestei piedici.
Conform unui material publicat de Wall Street Journal, Huawei nu a folosit nicio piesă dezvoltată cu tehnologie americană în flagship-ul Mate 30. De exemplu, Huawei a înlocui amplificatoarele audio Cirrus Logic cu soluții dezvoltate de olandezii de la NXP.

De asemenea, partea wireless, atât Wi-Fi, cât și Bluetooth, vine în întregime de la HiSilicon, divizia de semiconductori a celor de la Huawei, care ia locul componentelor Broadcom, informează profit.ro.
Murata (Japonia) și MediaTek (Taiwan) sunt alți producători la care Huawei a apelat pentru a înlocui piesele cu origini în Statele Unite. Nu aceeași este situația și în cazul modelului Mate 30 Pro 5G, care folosește în continuare componente produse de Qualcomm și Texas Instruments.
Interesant este că Huawei nu a transformat această realizare într-un eveniment de PR, pentru a se lăuda. Oficialii companiei susțin în continuare că ar prefera tehnologia americană, dar că au soluții în cazul în care vor fi forțați să renunțe la aceasta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *