Skip to content
Economie

Huawei depăşeşte Samsung la vânzări pentru prima oară

twitter
" "

În premieră, Huawei a fost peste Samsung la nivel global în ceea ce privește vânzările de smartphone-uri, în ciuda interdicțiilor americane și profitând de pandemie. Analiștii de la Canalys spun că Huawei a livrat 55,8 milioane de smartphone-uri în perioada aprilie – iunie 2020, perioadă în care Samsung s-a oprit la 53.7 milioane de unități.

Ambele companii au livrat mai puțin decât în aceeași perioadă a anului anterior. Însă, dacă Huawei a scăzut cu 5%, Samsung a luat-o la vale cu nu mai puțin de 30 de procente.

" "
" "

Este o situație influențată decisiv de piața din China și de evoluția pandemiei, care ar putea să nu se mai repete în trimestrele care urmează. 70% din vânzările Huawei au venit din China, piață care își revenise deja în mare parte în al doilea trimestru. Samsung, de cealaltă parte, a fost afectat de situația provocată de pandemie în restul lumii. Producătorul coreean deține doar 1% din piața de smartphone-uri din China, scrie profit.ro.

Când piața își va reveni în restul lumii, Samsung va crește. Huawei, de cealaltă parte, va avea probleme să vândă smartphone-uri în afara Chinei, fără acces la Play Store și alte servicii Google. Cei de la Samsung sunt optimiști cu privire la al treilea trimestru, când rezultate sunt așteptate să se îmbunătățească și datorita lansării flagship-ului Galaxy Note 20 de săptămâna viitoare. Analiza Canalys se coroborează parțial cu cea publicată de Counterpoint Research în urmă cu o lună, analiză în care arată că în luna aprilie a fost prima oară când Huawei a depășit Samsung la vânzările de smartphone-uri.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *