Skip to content
Internațional Politică

Huawei îi răspunde Ambasadorului SUA la UE, după criticile lansate: E o acțiune motivată politic impotriva noastră!

EurActiv

Gordon Sondland, Ambasadorul SUA la UE, a declarat pe 5 septembrie la București că încurajează România să devină o țară „liberă de Huawei”.

Compania a dat acum un răspuns în care spune că se opune acuzațiilor „nefondate” făcute de dl Sondland în România.

„Aceasta este, în mod evident, o acțiune motivată politic impotriva Huawei și o interferare în zona mediului de afaceri al României. Guvernul SUA atacă Huawei de foarte multă vreme, însă fără a oferi dovezi solide care să justifice acest comportament.

Fără implicarea Huawei, rețelele SUA vor continua să fie de o calitate inferioară comparativ cu cele europene, deși sunt de trei ori mai costisitoare”, spun cei de la Huawei.

Ce a spus Gordon Sondland

Întrebat de media care e sfatul UE către aliații europeni în privinta Huawei, inclusiv țări ca România unde companii au apelat deja la tehnologia Huawei pentru a-și instala rețele 5G, Ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland a spus:

România tocmai a semnat un memorandum de înțelegere cu SUA, chiar înaintea întâlnirii pe care președintele Iohannis a avut-o cu Președintele Trump. Scopul, în conformitate cu acel Memorandum, este ca România să devină, să spun așa, „liberă de Huawei”. Vrem ca prietenii și aliații noștri să folosească orice fel de echipament doresc pentru 5G, atât timp cât respectă standardele de guvernare, ceea ce nu include împărtășirea de informații cu guvernele-gazdă, nu include activități maligne și o serie de multe alte lucruri față de care, evident, ne opunem. Cred că România a analizat foarte serios ce tehnologie 5G să folosească pe viitor și a decis că tehnologia chineză nu este calea pe care să o urmeze, iar noi aplaudăm această poziție.„, a declarat Ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland, potrivit Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *