Skip to content
Hunedoara Știri locale

Hunedoara: 11 focare de COVID-19 şi 16 unităţi de învăţământ cu activitate parţială sau totală online

Inquam Photos/Octav Ganea

Un număr de 11 focare COVID-19 erau înregistrate vineri în judeţul Hunedoara, iar 16 unităţi de învăţământ îşi desfăşurau activitatea parţial sau total în sistem online din cauza incidenţei cazurilor de infectare cu noul coronavirus, a informat Instituţia Prefectului, citând datele Direcţiei de Sănătate Publică. De la debutul pandemiei, în judeţul Hunedoara au decedat din cauza infecţiei cu noul coronavirus 189 de oameni, iar 2.084 de bolnavi s-au vindecat de COVID-19.

În cele 11 focare erau consemnaţi 225 de bolnavi de COVID-19, între aceştia numărându-se 14 persoane de la secţia ATI a Spitalului de Urgenţă Petroşani, 14 de la secţia Neurologie a Spitalului Municipal Hunedoara, 10 persoane de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva şi 3 de la secţia ATI a Spitalului Municipal Lupeni.

Alţi 78 de bolnavi au fost identificaţi la centrul rezidenţial ce aparţine Asociaţiei „Bunicii Văii Jiului”, iar 54 de persoane fac parte dintre salariaţii unei fabrici de cablaje auto din Deva. Potrivit Agerpres, pe lista cazurilor pozitive de COVID-19 mai sunt înscrişi 24 de angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială Deva, 11 juniori de la Clubul Sportiv Fotbal Hunedoara şi 9 persoane de la Liceul Sportiv Deva.

În ceea ce priveşte sistemul de învăţământ, 16 şcoli şi licee din Petroşani, Hunedoara, Haţeg, Orăştie, Simeria, Deva şi Brad îşi desfăşoară activitatea în sistem parţial sau total online. Dintre acestea, elevii Liceului „Traian Lalescu” din Hunedoara au cursuri online, iar la Colegiul „Decebal” din Deva sunt 16 clase de gimnaziu şi 8 clase de liceu în care se aplică „scenariul roşu”.

De la deschiderea anului şcolar, în judeţul Hunedoara au fost consemnate 50 de cazuri de COVID-19 în rândurile elevilor şi 30 în cele ale cadrelor didactice sau personalului auxiliar. Datele DSP Hunedoara mai arată că în ultimele 14 zile în judeţ au fost înregistrate 926 de cazuri active de COVID-19, 243 de persoane fiind internate, iar 236 în evaluare la spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *