Skip to content
Hunedoara Știri locale

Hunedoara: Angajaţii din schimbul III de la Termocentrala Mintia nu au intrat la lucru

Facebook/Sindicatul Liber Independent Electrocentrale Deva Mintia
" "

Angajaţii din schimbul III de la Termocentrala Mintia nu au intrat la lucru, luni seara, după ce colegii lor din schimbul II au refuzat să intre la muncă în cursul dimineţii. Energeticienii au anunţat că de şase luni nu au primit anumite bonusuri la salarii şi că nu mai este cărbune pentru a porni centrala.

Schimbul III nu intră la lucru. Instalaţiile sunt puse în pericol din lipsa personalului. De la guvernanţi sau autorităţi locale nicio reacţie până la aceasta oră”, a scris, luni seara, pe Facebook, Cristian Iştoc, preşedintele Sindicatului ”Solidaritatea” din Valea Jiului.

" "
" "

Un număr de 110 salariaţi ai Termocentralei Mintia din judeţul Hunedoara au refuzat, luni dimineaţă, să intre la lucru şi au protestat în curtea instituţiei pentru că de şase luni nu şi-au primit bonusurile la salarii. Liderul Sindicatului ”Solidaritatea”, Cristian Iştoc, a anunţat, totodată, că centrala a fost oprită sâmbătă noaptea, din cauza lipsei de cărbune.

Cei 110 protestatari au anunţat că refuză să intre la muncă deoarece de şase luni nu au primit anumite bonusuri la salarii, cum ar fi decontarea transportului, tichete de masă, ajutorul de încălzire.

Cu tot cu bonusuri, salariile energeticienilor sunt de 3.500 – 5.500 de lei, anunţă reprezentanţii Sindicatului ”Solidaritatea” din Valea Jiului.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *