Skip to content
Hunedoara Știri locale

Hunedoara: Au fost deschise trei noi centre de vaccinare în zone rurale

Inquam Photos/Octav Ganea

Trei centre noi de vaccinare împotriva virusului Covid-19 au devenit funcţionale în judeţul Hunedoara, în zone rurale.

Sâmbătă. au fost deschise centre de vaccinare în localităţile Luncoiu de Jos, Sălaşu de Sus şi Peştişu Mic. În cele trei centre locuitorii care s-au înscris pe liste au fost vaccinaţi cu prima doză a vaccinului împotriva Covid 19, a informat Prefectura Judeţului Hunedoara.

Un alt centru de vaccinare funcţionează în comuna Băiţa. Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara anunţă că a asigurat dozele de vaccin necesare vaccinării a 1.158 locuitori din cele patru zone, care s-au înscris pe liste.

Şi în comunele Orăştioara de Sus şi Şoimuş au fost organizate caravane de vaccinare, iar în această săptămână a devenit funcţional şi centrul din comuna Ilia.

„Judeţul Hunedoara se află pe unul din primele locuri în ţară, privind numărul de persoane din zonele rurale, vaccinate de echipele mobile împotriva COVID-19”, a informat Prefectura Hunedoara.

Echipele mobile ale DSP au administrat de la începutul anului peste 2.600 doze de vaccin persoanelor din centrele rezidenţiale şi celor care nu s-au putut deplasa de la la domiciliu, au precizat reprezentanţii instituţiei.

Până în prezent, în judeţul Hunedoara au fost vaccinate peste 70.000 de persoane (două treimi cu prima doză şi o treime cu rapel).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *