Hunedoara/Europarlamentarul Iuliu Winkler: Rezultatul obţinut de UDMR, cel mai bun din ultimii 20 de ani

Iuliu Winkler
Iuliu Winkler/ sursa: Facebook

Europarlamentarul Iuliu Winkler (UDMR, PPE) a declarat miercuri, la Deva, că rezultatul în alegeri obţinut de UDMR este cel mai bun din ultimii 20 de ani, el mulţumindu-le cetăţenilor pentru votul de încredere pe care Uniunea l-a obţinut pe 9 iunie.

„Am avut zone extrem de grele cum ar fi Satu Mare sau Târgu-Mureş, unde am păstrat funcţiile de primar, am păstrat cele patru judeţe din Transilvania care au rămas verzi pe harta politică, deci continuăm să conducem cele patru judeţe, Covasna, Harghita, Mureş şi Satu Mare. Am câştigat Odorheiul Secuiesc cu un primar extraordinar de bun. (…) Avem rezultate bune, de aceea primul meu gând este de mulţumire în primul rând pentru alegători, care au decis să ne sprijine într-un procent mult mai mare decât în ultimii ani”, a spus Winkler.

Potrivit acestuia, prin votul exprimat alegătorii au dat un mesaj atât către Bucureşti, cât şi către Bruxelles, din care rezultă că atunci când alegerile sunt foarte importante, comunitatea maghiară „se strânge în jurul UDMR, iar UDMR este cea care reprezintă interesele comunităţii maghiare din România”.

„Evident că acest mesaj este unul de prietenie şi colaborare atât către Bucureşti, cât şi către Bruxelles”, a punctat Iuliu Winkler.

Liderul UDMR Hunedoara s-a declarat mulţumit şi de rezultatul alegerilor locale din judeţ, amintind faptul că Uniunea a câştigat două mandate în Consiliul Local (CL) Deva, a recâştigat prezenţa în CL Hunedoara, cu două mandate, şi alte şase mandate de consilieri locali în comunele din judeţ.

Totodată, Iuliu Winkler a ţinut să le mulţumească şi alegătorilor din comunitatea românească care au votat UDMR la aceste alegeri, afirmând că atât el, cât şi colegii săi sunt onoraţi de aceste voturi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: