Skip to content
Hunedoara Știri locale

Hunedoara: Exploatarea Vulcan, oprită până luni din cauza unui foc de mină apărut în subteran

europafm

Activitatea Exploatării Miniere (EM) Vulcan din Valea Jiului a fost oprită vineri, din cauza unui foc de mină care a apărut în unul dintre cele două abataje, locul fiind izolat de către echipele de salvatori minieri care au intervenit pentru stingerea focarului.

„Activitatea este oprită până luni, în toată mina Vulcan. Salvatorii mineri au intervenit pentru izolarea focului de mină. Până luni se va monitoriza toată zona, după care vom decide ce se va face în continuare”, a declarat, pentru AGERPRES, administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Cristian Roşu, potrivit agerpres.

Focul de mină s-a manifestat în unul dintre abatajele din subteran în urmă cu trei zile, salvatorii mineri reuşind să închidă ambele intrări în galerie. În lipsă de oxigen, focul de mină ar trebui să se stingă de la sine.

Oprirea activităţii este şi o măsură de precauţie luată de administraţia CEH, în vederea prevenirii unor incidente mai grave în subteran.

Mina Vulcan face parte din CEH, alături de exploatările miniere Lupeni, Lonea şi Livezeni şi de termocentralele Mintia şi Paroşeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *