Skip to content
Hunedoara Societate

Hunedoara: Focar de pestă porcină pe un fond de vânătoare din localitate Vulcan

Patru mistreţi de pe un fond de vânătoare din Vulcan, judeţul Hunedoara, au murit din cauza pestei porcine, potrivit news.ro.

”Astăzi, 18 ianuarie 2020, în cadrul şedinţei Unităţii Locale de Decizie (ULD) din cadrul Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara (CJSU), convocat de prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, în calitate de preşedinte al CJSU, a fost aprobat, prin Hotărârea nr. 2 din 18 ianuarie 2020, „Planul de măsuri pentru combaterea cazurilor de pestă porcină africană, confirmată la mistreţii morţi pe fondul de vânătoare 65 Vulcan, aparţinând AVPS Băniceana – Aninoasa”, anunţă autorităţile locale.

Pe teritoriul fondului de vânătoare în care s-a declarat focarul de boală au fost găsiţi, în zilele de 16 şi 17 ianuarie 2020, 4 porci mistreţi morţi.

Pesta Porcină Africană a fost confirmată în baza Buletinelor de Analiză nr. 10309/18.01.2020 şi 10312/18.01.2020 emise de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA).

”Totodată, se menţine interdicţia desfăşurării târgurilor şi expoziţiilor de animale de interes zootehnic (suine, ovine, caprine, păsări, cabaline şi bovine) pe teritoriul judeţului Hunedoara, pe o perioadă nedeterminată, interdicţie instituită prin Hotărârea CJSU (ULD) nr. 6 din 10 septembrie 2019”, anunţă Prefectura Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *