Skip to content
Hunedoara Știri locale

Hunedoara: Incendii de vegetaţie uscată în mai multe zone ale judeţului; unul a îngreunat circulaţia pe A1

facebook igsu

Pompierii militari au intervenit pentru stingerea mai multor incendii de vegetaţie uscată care au avut loc în ultimele două zile în mai multe zone ale judeţului Hunedoara, unul dintre acestea, apărut în zona localităţii Ohaba, manifestându-se cu o mare cantitate de fum şi îngreunând circulaţia pe autostrada A1 Deva-Lugoj, a informat marţi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), potrivit Agerpres.

„Pompierii Detaşamentelor de Pompieri din Deva, Hunedoara, Orăştie şi Dobra au intervenit la periferia localităţilor Deva, Cinciş Cerna şi Ohaba pentru stingerea mai multor incendii de vegetaţie uscată. Incendiul dezvoltat la vegetaţia uscată din zona Ohaba a generat o mare cantitate de fum ce a îngreunat circulaţia pe autostrada A1 la km 408”, au precizat reprezentanţii ISU Hunedoara.

În operaţiunile de stingere au fost implicaţi aproximativ 20 de pompieri care au muncit pentru stoparea arderilor extinse pe mai mult de 15 hectare de teren.

„Avertizăm populaţia judeţului Hunedoara că sunt în desfăşurare controale mixte pentru descurajarea fermierilor sau proprietarilor de terenuri care utilizează focul pentru igienizarea parcelelor. În plus, sancţiunile prevăzute de legislaţie pentru aceste acţiuni sunt cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei”, au completat cei de la ISU Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *