Skip to content
Hunedoara Știri locale

Hunedoara: multe persoane testate pozitiv la COVID refuză orice supraveghere medicală

Inquam Photos/Octav Ganea

Prefectura Hunedoara a tras un semnal de alarmă, miercuri, anunţând că au fost confirmate 27 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, multe persoane refuzând orice supraveghere medicală. În total, în judeţ au fost confirmate 667 de cazuri de coronavirus.

În ultimele ore, în judeţul Hunedoara, au fost înregistrate 27 noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Acestea sunt rezultatele în urma prelucrării a doar 70 de teste. Mai sunt aşteptate, de la Alba Iulia, rezultatele a încă 50 de teste. Persoanele cărora li s-au prelevat teste provin din rândul suspecţilor (contacte ale persoanelor confirmate sau care au solicitat contra cost acest test) sau dintre bolnavii cu diferite afecţiuni, mai ales oncologice (11 pacienţi), care au făcut testul înaintea tratamentelor sau a internării”, a transmis, miercuri seară, Prefectura Hunedoara.

Sursa citată de News.ro a precizat că rezulatele pozitive ale testelor provin de la persoane cărora li s-au recoltat probe la spitalele din Petroşani – 10 cazuri, Haţeg – 8 cazuri, Orăştie – 5 cazuri, Lupeni – 3 cazuri şi Hunedoara – 1 caz.

În urma deciziei CCR, specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică şi medicii hunedoreni nu-i pot interna pe cei depistaţi pozitiv şi nici nu le pot impune izolarea sau carantinarea. Ei pot doar să recomande izolarea sau internarea, orice altă măsură restrictivă fiind considerată ilegală. Potrivit precizărilor făcute de Sebastian Mezei, directorul executiv al DSP-Hunedoara, o parte a persoanelor depistate pozitiv astăzi, refuză orice formă de supraveghere medicală. Totodată, reprezentanţii DSP iau legătura cu medicii de familie pentru a le solicita monitorizarea celor infectaţi”, a mai transmis Prefectura Hunedoara.

Prefectura a făcut apel la populaţie să se protejeze. ”Instituţia Prefectului-Judeţul Hunedoara, prin prefectul Vasilică Potecă, şi autorităţile sanitare judeţene trag un puternic semnal de alarmă faţă de situaţia nou creată în judeţul Hunedoara. Oamenii sunt sfătuiţi să se protejeze şi să respecte cu stricteţe toate recomandările specialiştilor pentru prevenirea imbolnăvirii: purtarea măştilor, păstrarea distanţei fizice, evitarea aglomeraţiei, igiena mâinilor, etc”, a mai transmis Prefectura.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *