Skip to content
Hunedoara Știri locale

Hunedoara: Primarii din Valea Jiului, chemaţi să acceseze fonduri europene prin mecanismul de tranziţie justă

europeanceo.com

Primăriile din Valea Jiului sunt aşteptate să elaboreze, în scurt timp, un plan cu nevoile de dezvoltare locală ce ar putea beneficia de fonduri europene prin ”Mecanismul pentru o tranziţie justă”, care sprijină diversificarea şi reconversia economică a unor zone cum este cea din sudul judeţului Hunedoara, axată mai mult pe exploatarea cărbunelui.

În acest sens, primarii din Valea Jiului s-au întâlnit marţi cu conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara pentru a identifica proiectele care ar putea fi finanţate prin mecanismul de tranziţie justă, a informat instituţia administrativă de interes judeţean.

Am vrut să am această discuţie cu colegii primari pentru a valorifica acest context favorabil generat de mecanismul de tranziţie justă. Este un pas foarte important pentru că aşa judeţul Hunedoara va transmite în termen scurt documentele pentru a obţine fondurile alocate de Comisia Europeană”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

Concret, administraţiile locale din Valea Jiului, urmează să creioneze, într-un termen scurt, nevoile în plan local care pot face obiectul unor proiecte care vizează dezvoltarea regiunii.

În plus, săptămâna viitoare va avea loc o nouă întâlnire cu edilii din Valea Jiului pentru a corela proiectele care sunt finanţate prin diverse programe.

Comisia Europeană a înfiinţat un „Mecanism de Tranziţie Justă”, care include un „Fond pentru Tranziţia Justă”, ce se va concentra asupra regiunilor şi sectoarelor economice cele mai afectate de tranziţie. Fondul va sprijini diversificarea şi reconversia economică a teritoriilor în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *