Skip to content
Hunedoara Știri locale

Hunedoara: Razii în mall. Inspectorii ITM au amendat patronii unui magazin din cauza aglomeraţiei

Facebook/politie

Inspectorii de muncă au amendat administratorii unui magazin din complexul comercial de la marginea Devei, din cauza aglomeraţiei, potrivit Adevarul.

Angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, însoţiţi de jandarmi, poliţişti, ofiţeri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică au efectuat în ultimele zile mai multe controale în centrele comerciale din Deva şi Petroşani. Administratorii unui magazin din Deva au fost amendaţi din cauza aglomeraţiei. „Urmare a faptului că un operator economic din raza Complexului de magazine Shopping City Deva nu a respectat prevederile legale, în sensul că nu a respectat cerinţa de a asigura un minim de 7 mp/persoană şi a rezultat aglomeraţie, în special în zonele de intrare şi de ieşire, şi implicit un pericol de infectare cu SARS-COV-2, a fost aplicată o sancţiune în cuantum de 1.000 lei”, a informat Sorin Istrate, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara.

" "

Reprezentanţii magazinelor din din centrele comerciale au mai multe obligaţii prevăzute în Regulamentul 1088/16.06.2020 al ministrului sănătăţii privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Printre acestea se numără cea ca accesul clienţilor în cadrul centrelor comerciale tip mall să se realizeze astfel încât să se asigure distanţarea fizică (numărul maxim de persoane va fi calculat în funcţie de suprafaţa centrului comercial, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp/persoană). „Având în vedere apropiatele sărbători de iarnă şi posibila aglomerare a magazinelor, controalele vor continua şi în perioada următoare”, informează ITM Hunedoara. Şi poliţiştii au verificat, în ultimele zile, 27 de societăţi comerciale şi 66 de mijloace de transport în comun. „Pentru neregulile constatate au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale (pentru nerespectare măsurii protecţie individuală), valoarea totală a amenzilor fiind de 1.000 de lei”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *