Skip to content
Hunedoara Știri locale

Hunedoara: Școlile din Deva se închid după ce Termocentrala Mintia și-a suspendat activitatea, iar învățământul nu poate asigura căldura elevilor

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Situație critică în Deva, unde școlile vor fi din nou închise iar elevii vor trece la ore online. De această dată nu din cauza pandemiei de COVID-19, ci din cauză că unitățile de învățământ nu mai pot asigura căldura în sălile de clasă, după ce Termocentrala Mintia s-a oprit vineri pentru că nu mai are cărbune.

Un număr de 11 unităţi de învăţământ, cu 4.254 de elevi şi preşcolari, vor trece de la varianta scenariului galben la cursuri online, în conformitate cu normativele în vigoare.

" "

Cele 11 unităţi de învăţământ funcţionează în 37 de clădiri racordate la reţeaua de termoficare a oraşului. Pe de altă parte, cursurile se vor derula după scenariul galben în şcolile care au montate deja centrale termice pe gaz.

Căldura a încetat să mai fie furnizată după ce Termocentrala Mintia a fost oprită pentru că nu a mai primit cărbune din Valea Jiului.

Măsura afectează direct furnizarea apei calde şi a căldurii către aproape 4.000 de locuinţe din Deva, dar şi mai multe instituţii publice din învăţământ şi administraţie.

Potrivit liderului sindical, pentru repornirea instalaţiilor cel mai rapid se poate asigura gazul metan. În portul Constanţa s-ar mai afla 50.000 de tone de cărbune, însă combustibilul trebuie plătit pentru a ajunge în depozitele termocentralei.

Termocentrala Mintia asigură şi agentul termic pentru instituţiile publice şi circa 4.000 de apartamente din municipiul Deva. Termocentrala face parte din Complexul Energetic Hunedoara şi numără circa 700 de angajaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *