Skip to content
Hunedoara Știri locale

Hunedoara: Secţia ATI a spitalului, plină cu pacienţi COVID-19: „Nu mai e niciun loc liber”

Inquam Photos/Virgil Simonescu

Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului municipal Hunedoara este plină cu pacienţi Covid 19, iar în spital sunt peste 100 de bolnavi infectaţi cu Sars-Cov-2, poteivit adevarul.

Autorităţile din Hunedoara fac un apel la localnici să respecte măsurile de protecţie şi distanţare socială şi restricţiile impuse în contextul pandemiei de Covid 19.

Municipiul înregistrează o incidenţă ridicată a îmbolnăvirilor şi dacă menţine acelaşi trend de creştere al numărului de cazuri, riscă intrarea în carantină zonală. Spitalul municipal se află, de asemenea, într-o situaţie dificilă. La ATI, cele 13 locuri sunt ocupate, în timp ce alţi bolnavi caută cu disperare locuri în astfel de secţii.

Suntem cu toţii, în continuare, într-o situaţie dificilă generată de cel de-al treilea val al pandemiei. Spitalul din municipiul Hunedoara este sub o presiune accentuată din cauza numărului mare de cazuri. La Secţia ATI nu mai există niciun loc liber. În spitalul „Dr. Alexandru Simionescu” sunt peste 100 de pacienţi internaţi care suferă de Covid 19.

Rata de infectare cu noul coronavirus în municipiu este acum de 4,6 la mie. După cum ştiţi, în cazul în care va depăşi 6 la mie, există riscul carantinării oraşului şi tot noi, cu toţii, va trebui să ne supunem unor restricţii şi mai neplăcute. Nu îşi doreşte nimeni acest lucru! La fel cum nu ne dorim nici să ajungem la o rată de infectare de 7,5 la mie, iar, astfel, restricţiile aplicate acum doar vinerea, sâmbăta şi duminica, să fie extinse pe tot parcursul săptămânii.

Cum va evolua numărul de cazuri în municipiu, în cea mai mare măsură, depinde de fiecare dintre noi.
Trebuie să respectăm măsurile de prevenţie (distanţare fizică, purtarea corectă a măştii de protecţie, igiena mâinilor), dar şi măsurile impuse de autorităţi”, arată primarul Dan Bobouţanu, într-un mesaj transmis pe pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara.

În judeţ, în localităţile Petroşani, Orăştie, Brad şi Simeria a fost instituită carantinarea zonală.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *