Skip to content
Hunedoara Știri locale

Hunedoara: Şoseaua turistică din Parâng care leagă Valea Jiului de Transalpina, în şantier. Ce lucrări au loc

DRDP Timişoara

Drumul Naţional 7A, o şosea de munte care leagă Valea Jiului de Transalpina se află în şantier, iar lucrările vor spori gradul de siguranţă al acesteia.

Drumul Naţional 7A, care leagă Valea Jiului de Transalpina se află în şantier. Au loc lucrări prin care gradul de siguranţă oferit de şoseaua din munţi va creşte. „Pe sectorul de pe DN 7A, la limita dintre judeţele Hunedoara şi Vâlcea, lucrările Secţiei Producţie DRDP Timişoara sunt aproape de finalizare. În perioada următoare, se va aşterne stratul de uzură. În paralel, a început montarea de parapet marginal de beton pe sectorul reciclat, în lungime de 2,8 km. Drumarii vor amenaja în zonă şi două parcări”, a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.

În toamna anului 2019, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara a preluat în administrare DN 7A, tronsonul cuprins între km 86+601 – km 105+120 Obârşia Lotrului – Petroşani, de la DRDP Craiova. Pentru acest sector a existat un contract de reparaţie capitală derulat de DRDP Craiova, care a fost reziliat.

La scurt timp, după mai mulţi ani de aşteptare, au început şi lucrările de  modernizare pe sectoarele degradate ale şoselei turistice, care leagă oraşele Petroşani şi Petrila de Transalpina şi de judeţul Vâlcea. Iniţial au fost efectuate lucrări de maximă urgenţă pentru a permite desfăşurarea traficului în condiţii de siguranţă pe DN 7A. A fost realizat un zid de sprijin în albie, au fost instalate parapete din beton şi au fost montate indicatoarele rutiere de limitare de viteză, de semnalizare a curbelor periculoase, a zonelor unde există pericolul căderii pietrelor de pe versanţi.  De asemenea, pe mai mulţi kilometri drumul de pământ a fost asfaltat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *