Skip to content
Hunedoara Știri locale

Hunedoara: Telecabina de pe Cetatea Deva va fi oprită pe 2 decembrie pentru revizie

Turiştii care doresc să viziteze luni, 2 decembrie, Cetatea Deva, vor putea să ajungă în vârful Dealului Cetăţii doar pe jos, pe unul dintre cele trei trasee marcate, deoarece telecabina va fi oprită pentru 24 de ore în vederea efectuării reviziei tehnice obligatorii, scrie Agerpres.

Turiştii care doresc să viziteze Cetatea Deva în această zi o pot face la pas, pe la Poarta 1, alegând unul dintre cele trei trasee care sunt semnalizate cu indicatoare„, a informat joi Primăria Deva.

Astfel, Traseul 1 pleacă din spatele restaurantului de la Poalele Cetăţii, până la Poarta 1, şi poate fi străbătut în aproximativ 45 de minute. Traseul 2 pleacă de la intrarea în tunel, pe partea dreaptă, până la Poarta 1, şi durează 40 de minute. Turiştii care preferă un timp mai scurt, vor putea alege Traseul 3, care înconjoară Dealul Cetăţii din partea stângă a tunelului, până la Poarta 1, în aproximativ 30 de minute.

Cetatea Deva poate fi vizitată zilnic, între orele 8,00 şi 20,00, program care coincide cu cel al telecabinei.

Cetatea Deva este atestată documentar la 1269 şi reprezintă principalul monument istoric ce poate fi vizitat în municipiul Deva. Anul trecut, Cetatea a avut peste 200.000 de vizitatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *