Skip to content
Politică

Hunor, aluzie la un prezidențiabil? „Președintele NU trebuie să fie un șef nevrotic de șantier”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că viitorul preşedinte al României trebuie să fie „un arhitect, nu un şef nevrotic de şantier”, care trebuie să aibă viziune despre România şi să fie apărătorul oamenilor şi al statului de drept.

Kelemen Hunor a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Cluj, că, în opinia sa, viitorul şef al statului trebuie să fie un om care să ştie că România are un rol important în această regiune şi care să aibă capacitatea de a crea consens în societate, un om care va influenţa deciziile din UE. „Preşedintele trebuie să fie, în concepţia mea, un arhitect, nu un şef de şantier nevrotic, trebuie să aibă o viziune coerentă despre România şi care să fie apărătorul oamenilor, al valorilor democratice şi statului de drept, al principiilor democratice.

Trebuie să fie un om care să ştie că România, în această regiune, are un rol important, care are capacitatea de a crea consens în societate, un om care va influenţa deciziile din UE în ceea ce priveşte viitorul UE. Eu sunt adeptul valorilor euro-atlantice. România, prin parteneriatul strategic cu SUA, a optat pentru o cale clară, şi prin faptul că este membră în UE, a optat pentru o uniune puternică pe termen lung”, a spus Kelemen. Acesta a refuzat să spună la cine a făcut referire când a vorbit despre „şef de şantier nevroic”, adăugând doar: „Sunt mulţi”.

1 comentariu la “Hunor, aluzie la un prezidențiabil? „Președintele NU trebuie să fie un șef nevrotic de șantier”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *