Skip to content
Politică

Hunor, despre scandalul de la Valea Uzului: Am cerut preşedintelui stabilirea ordinii şi scoaterea a ceea ce s-a construit ilegal

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a profitat de invitaţia la consultări făcută de preşedintele Klaus Iohannis pentru a ridica subiectul scandalului de la cimitrul Valea Uzului unde Primăria Dărmăneşti nu a putut inaugura un monument dedicat soldaţilor români după ce acesta şi crucile eroilor români au fost acoperite cu saci negri de gunoi de mai mulţi etnici maghiari.

Acesta a cerut stabilirea ordinii în cimitir şi scoterea a ce s-ar fi construit ilegal de Primăria Dărmăneşti şi a susţinut că şi prefectura Bacău ar fi cerut Primăriei Dărmăneşti intrarea în legalitate, informează b1.ro.

Am mai discutat şi despre problema Valea Uzului. I-am spus domnului preşedinte cum se vede în acest moment, am spus cum vedem noi rezolvarea situaţiei prin stabilirea ordinii şi prin scoaterea a ceea ce s-a construit ilegal. Extinderea cimitirului cu o nouă parcelă este o soluţie elegantă, nimeni nu se opune să există pentru memoria soldaţilor români, undeva în acea zonă, poate chiar lângă cimitirul actual o construcţie. Dar poate nici pentru soldaţii români nu este benefic, nu este ok,  să se ştie că sub aceste cruci există soldaţi dintr-o altă armată, din armata autro-ungară.

De aceea noi credem că executivul trebuie să o găsească o soluţie. Este responsabilitatea executivului ca acolo unde legea a fost încălcată, ordinea legală trebuie restabilită, de aceea este Guvern. Acest lucru i-am spus şi domnului preşedinte că aşteptăm o rezolvare cât mai repede. Am văzut astăzi că prefectura din Bacău a somat primăria din Dărmăneşti să intre în legalite fiind că toate hotărârile luate de ei legat de acest cimitir sunt ilegale.

Ne-a ascultat domnul preşedinte, dar sigur răspunsul nu am primit şi nu am aşteptat de la el în acest moment, dar am considerat că trebui să ştie ce credem noi despre acest caz care nu ne aparţine, nu noi am venit cu o problema ci ne-am trezit în aprilie că acolo cineva construieşte ceva„, a afirmat Hunor, după consultările de la Cotroceni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *