Skip to content
Știri locale Vaslui

Huși: Doi poliţişti, loviţi cu maşina de un şofer beat oprit în trafic pentru un control. Reacția lui Lucian Bode

Facebook/politie

U șofer beat a devenit recalcitrant în timpul unui control în trafic și i-a lovit cu mașina pe cei doi polițiști din echipaj. El a fost prins ulterior de alți agenți. Testarea cu aparatul etilotest a arătat că acesta avea o alcoolemie de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Incidentul s-a petrecut în din municipiul Huși, judeţul Vaslui.

Polițiștii l-au oprit pe bărbatul de 44 de ani pentru control. Și-au dat seama că acesta consumase alcool și au cerut  testarea cu aparatul etilotest. El a refuzat, a devenit agresiv și i-a lovit cu mașina pe agenți, apoi a plecat.

Polițiștii au ajuns la Spitalul municipal Huși. Unul dintre ei a fost luat pe capotă, iar celălalt a fost călcat pe picior, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, citat de Agerpres.

Șoferul a fost prins tot în Huși de un alt echipaj. Testarea cu aparatul etilotest a arătat o valoare de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost dus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru ultraj și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a cerut toleranță zero față de astfel de situații.

Ministrul Lucian Bode condamnă cu fermitate astfel de comportamente, cerându-le totodată tuturor factorilor implicați să manifeste toleranță zero față de agresiunile la care sunt supuși angajații MAI în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu. Mai mult, a cerut polițiștilor să intensifice acțiunile pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care au consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe interzise și care prezintă un pericol pentru participanții la trafic”, a transmis Ministrul de Interne, într-un comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *