Skip to content
Politică

Iohannis, despre parteneriatul cu SUA: „Reper fundamental”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii  reprezintă un „reper fundamental” al politicii externe a României și s-a pronunțat pentru o continuare „dinamică” a dialogului politic și a colaborării cu Washington, notează agerpres.ro.

„Parteneriatul Strategic cu SUA (…) încununează dedicația cu care diplomații români și americani au servit relațiile bilaterale de-a lungul celor 135 de ani care au trecut de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre București și Washington. România dorește ca dialogul diplomatic și colaborarea cu SUA să continue dinamic, așa încât să se amplifice interacțiunea în domeniile principale ale Parteneriatul Strategic bilateral pentru secolul XXI”, a afirmat Iohannis la întâlnirea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditați în România.

Iohannis a spus că în relația cu SUA o importanță deosebită o are dezvoltarea cooperării economice, precum și a schimburilor interumane, în educație, știință și inovații.

„În anul 2015 va avea loc și operaționalizarea sistemului american de apărare împotriva rachetelor balistice de la Deveselu — proiect strategic semnificativ pentru securitatea ambelor state, precum și pentru securitatea euroatlantică”, a adăugat Klaus Iohannis.

 

Sursa foto: caleaeuropeana.ro

1 comentariu la “Iohannis, despre parteneriatul cu SUA: „Reper fundamental”

  1. In esenta, ce zice Iohannis e corect! Modul in care o zice, ostentativ, gen „uite-ma ce mandru stau drepti si ce frumos fac sluj” arunca o usoara umbra… s-ar putea ca Iohannis sa mimeze partial… Toti cei care exagereaza o fac de obicei cand mint. Minte Iohannis cand face aceste declaratii? Sau e doar o bariera de limba??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *