Skip to content
Puterea Știrilor Video

”I-am întrebat pe colegii mei din USR ce-au făcut cu 54 de miliarde de euro”, spune Călin Matieș (PSD): Mi-au răspuns că am avut pandemie

Senatul României

Invitat la ”Puterea Știrilor”, senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, spune – referindu-se la propunerea social-democraților ca 15 teste Covid pentru angajați să fie gratuite – că niciun efort financiar nu este prea mare pentru siguranța sanitară a românilor. El a dat exemplul Guvernului PNL-USR care a împrumutat 54 de miliarde de euro, iar când cei din USR au fost întrebați ce au făcut cu banii, aceștia au motivat prin faptul că au avut de luptat cu pandemia.

”Am primit un răspuns de la Ministerul de Finanțe în care se spunea că Guvernul PNL-USR a împrumutat 54 de miliarde de euro într-un an și jumătate. Și când i-am întrebat pe colegii mei de la USR ce au făcut cu banii, că aproape au dublat datoria României, mi-au spus ”păi da, dar am avut pandemie”.

Credeți că sănătatea poporului și stoparea acestei pandemii are vreo valoare financiară? Trebuie s-o rezolvăm, oamenii trebuie să scape sănătoși, indiferent cât trebuie să plătească statul.

Doar că aceste achiziții trebuie să fie transparente, nu cumpărăm teste în funcție de interese. Dar nu cred că vreun român va critica faptul că ne-am împrumutat pentru a oferi siguranță sanitară oamenilor.

Trebuie să trecem de valul 5 cu bine. Greșelile pe care le-au făcut celelalte țări să nu le mai facem noi”, a declarat Călin Matieș la ”Puterea Știrilor”.

1 comentariu la “”I-am întrebat pe colegii mei din USR ce-au făcut cu 54 de miliarde de euro”, spune Călin Matieș (PSD): Mi-au răspuns că am avut pandemie

  1. nu intrebarea rezolva problema, ci:
    1. interpelarea ăarlamentara
    2. sesizarea DNA
    3.COMISIE DE ANCHETA A IMPRUMUTURILOR SI CHELTUIELILOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *