PSnews

Ultima Oră

I-au speriat amenințările românilor din Diaspora. Serviciul Pașapoarte renunță la minivacanță

Adevarul.ro

În 16 județe și în municipiul București, ghișeele centrelor de eliberare pașapoarte vor fi deschise  în perioada 14-15 august, în timpul minivacanței bugetare, după cum anunță Ministerul Afacerilor Interne.

Programul va alterna însă, în 12 județe și în Municipiul București serviciile de pașapoarte urmând să lucreze în ziua de luni 14 august, iar în alte 4 se va lucra marți 15 august, anunță instituția într-o postare de pe pagina de Facebook.

La sfârșitul acestei săptămâni, reprezentanții FADERE, o asociație a românilor din Europa, au solicita public ministrului Carmen Dan să rezolve situația blocajului de la ghișeele de eliberare a pașapoartelor, în caz contrar amenințând cu depunerea unei plângeri penale împotriva sa.

Este adevarat că în lunile de vară numărul de cereri depășește cu 80-90% valorile din restul anului, iar în unele județe numărul cererilor se dublează în această perioadă. Din păcate, această creștere semnificativă nu poate fi însoțită și de dublarea numărului de ghișee sau de dublarea personalului care lucrează la serviciile de pașapoarte.

Lipsa de personal se resimte și în aceste servicii, iar pe acest fond, am fost nevoiți să prelungim programele de lucru, să amânăm concendiile din această vară pentru mulți dintre angajați sau să găsim alternative de spații destinate eliberării de pașapoarte”, se arată în mesajul postat pe contul de socializare întreținut de MAI.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi