Skip to content
Opinii & Analize

I love Ciolacu. Să vorbească zilnic Ciolacu. Ciolacu Forever

PS News

Genial Marcel Ciolacu cu a sa declarație: „la următoarele alegeri prezidenţiale PSD nu va veni neapărat cu un om politic, ci cu un intelectual”. A făcut lumină.

Eu credeam, ca prostul, că Mircea Geoană va fi candidatul americanilor care cred în PSD, așa cum Nicolae Ciucă va fi candidatul americanilor care cred în PNL, și care-s tot ăia care cred și în PSD, că așa au făcut mereu americanii, când joacă ruletă geopolitică pun bani și pe roșu și pe negru. 

Azi aflăm că nu. Că Mircea Geoană are o droaie de calități, numai cea de intelectual nu. 

Și acum, să discutăm, să analizăm, ca paznicul de la Kaufland când îți lua temperatura cu morga aia de medic specialist: cum arată un intelectual pe care PSD l-ar susține într-o campanie prezidentială?

Probabil ceva de genul lui Dan Puric. Că ăsta e un intelectual pe care poți să-l asculți și dacă nu-l înțelegi. Are talent, nu degeaba e șaijdă lei biletul: când și-a pierdut ideea bagă una cu „patria” și una cu „cerul” și gata, s-a redresat, discursul rămâne fluent, iar publicul se crede prea prost ca să priceapă ce-a vrut să zică intelectualul. 

Dan Puric are însă o problemă: americanii. Ăia chiar nu pricep ce-a vrut să zică. Cel mai probabil, dacă ajung la vreo discuție, o să-i zică: „maestre, ca să fii atent la noi, am cumpărat noi toate biletele de șaijdă lei pe care le-ai tipărit vreodată, iar de mâine faci totul la fel cu miiiica diferență că o să citești de pe prompter, unde am înlocuit noi „patria” cu flancul „NATO” și „cerul” cu „Statele Unite”. 

Dar americanii n-ar face asta cât timp îl mai au pe Geoană, i-au rotit cheița în spate și ăsta încă mai tropăie. Ăștia nu se joacă niciodată cu două păpuși în același timp din aceeași parte a mesei. Nici cu Puric, nici cu altul.  

Sau poate că sunt eu pe o pistă falsă, cum ziceam, ca prostul. Poate că Ciolacu a scris când era mic un volum de poezii, ceva de genul „Angoasele unui frizer” și se considera intelectual. Poate are sindromul Gigi Becali și vorbește despre el la persoana a treia. 

Închei, că iar mă simt mega-prost: Ce-a vrut să zică Ciolacu? Și cui? Ce este un intelectual? Cui zice el „intelectuale, spune-mi un cuvânt pe care nu-l știe nimeni”? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *