PSnews

Ultima Oră

I s-a-nfundat unui ministru al lui Cioloș: CNSAS l-a scos turnător la Securitate DOCUMENT

botosaneanul.ro

I s-a înfundat unui ministru din guvernul Dacian Cioloș: CNSAS l-a scos turnător la Securitate. Vedeți mai jos despre cine este vorba.

O adeverință (disponibilă AICI) postată luni pe site-ul CNSAS aduce lămuriri referitoare la colaborarea cu Securitatea a lui Mircea Dumitru (foto jos; sursa: ziuaconstanta.ro), fost ministru tehnocrat al Educației, scrie EVZ.ro.

Mircea Dumitru

În 2007, Mircea Dumitru a primit o adeverinţă de la CNSAS în care se scria că are Dosar de rețea (numit cu indicativul „R”), adică de informator.

Adeverința, datată cu 04.07.2017 și publicată pe siteul CNSAS pe data de 17 iulie 2017, atestă faptul că „domnul Dumitru Mircea a fost recrutat de către Securitate în scopul încadrării informative a studenților din Facultatea de Filozofie din bucurești și a semnat la data de 23.10.1980 un Angajament, olograf, fiindu-i atribuit numele conspirativ Negulescu II”.

În documentul postat de CNSAS se mai arată că Mircea Dumitru „a avut un aport informativ scăzut, furnizând doar 5 note informative cu valoare pentru organele de securitate”. Totuși, într-o notă a Securității datată 09.07.1983 se arată co fostul ministru Dumitru „pe perioada colaborării a dat dovadă de solicitudine, furnizând informații utile muncii noastre”.

În concluzia formulată de CNSAS se arată că elementele existente „nu se circumscriu prevederilor art.2 lit. a și b din OUG nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar și desconspirarea Securității, aprobată cu modificări și completări din Legea nr. 293/2008, astfel că domnului Dumitru Mircea nu i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securității, în sensul legii”.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi